Home / Любопитно / Как можем да засечем различните шпионски джаджи вкъщи?

Как можем да засечем различните шпионски джаджи вкъщи?

джаджи През далечното 40-о десетилетие на 20-и век телевизията тъкмо прохожда, за да достигне днешните си висоти. Тогава едно телевизионно шоу набира голяма популярност в Щатите, наречено “Скрита камера”. Познато ли ви е? Днешните програми с камера, която заснема нищо неподозиращи хора в смешни ситуации, са взаимствали своята идея именно от онова далечно вече във времето предаване.

Днес можем да намерим много повече шпионски джаджи от камера и микрофон. Всяка една от тях е достъпна и може да бъде закупена от всеки в различните магазини за техника. Всъщност едва ли има нужда да го казваме, защото хората днес дотолкова са свикнали с различните видове техника, че не могат да си представят живота без нея.

Под шпионски джаджи може да се има предвид всяко устройство с малки размери. Да вземем например така известните ни камери, които можем днес да намерим в какви ли не размери, разновидности и с различни функционалности. С тяхна помощ можем да хванем някой в лъжа, но и да запишем сватбата на най-добрата си приятелка или първите крачки на детето, да превърнем всяко събитие в незабравим и мил спомен. И тя пак ще си остане шпионска техника или джаджа. Поставяйки я в нечия дреха или в помещение, където никой не подозира, си подсигуряваме постоянно видеонаблюдение и респективно спокойствие.

Друг вид шпионски джаджи може да са подслушвателите и заглушителите. Едните ще ви позволят да чуете таен разговор, а другите ще осуетят такъв по мобилния телефон, ако ви е писнало да слушате приятелката си, която води някой “важен” разговор. Шпионски джаджи са и детекторите, които ще засекат всички тези устройства, като например шпионски камери у дома. Ако самите вие имате съмнения, че някой ви прави проверки, съвсем лесно ще можете да разберете с тяхна помощ. Просто обиколете местата, които смятате, че са с монтирани шпионски джаджи в тях и проверете с детектора дали няма нещо нередно. Благодарение на факта, че и детекторът работи на същата честота, на която излъчват камерите и подслушвателите, когато засече такова излъчване, уредът започва да издава звукови сигнали. С помощта на специално копче ще можете да нагласяте различни честоти, на които е възможно да работят подслушвателни устройства или камери, поставени без ваше знание, след което ще можете спокойно да си продължите работата. Или ако намерите нещо, да проведете едно проучване и да разберете кой е човекът, който държи да разбере какво правите и говорите в негово отсъствие, кои са личните ви тайни.

Срещу тези малки, иновативни и много ефективни средства има противодействие – детектори, които като истински шпионски джаджи ще ви помогнат да защитите личното си пространство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*