Продукти:
700 гр картофи
половин литър бира
3 суп.л. зехтин
3 скил. чесън
черен пипер, сол на вкус (можете да добавите и др. подправки, които на вас са ви любими)
Обелете и измийте хубаво картофите. После ги нарежете на дълги, но не много дебели парченца.
Сложете ги в голям съд, налейте бирата и ги оставете за половин час.
Изхвърлете бирата и намажете картофите със зехтина, добавете пресования чесън и подправките.
Разбъркайте всичко и ги прехвърлете в подходяща тава.
Печете ги в силна фурна (220 градуса) за 35-40 градуса. Трябва да придобият тъмен златист цвят.
Другият вариант е да ги печете покрити с фолио на 180 градуса. Но в този случай картофите ще станат меки.