Home / Мода / Черно и бяло – как да ги съчетаем правилно?

Черно и бяло – как да ги съчетаем правилно?

Черно и бяло си остават вечната класика в модата. Комбинацията може и да е традиционна, но пък е гаранция за стил. Няма по-шик съчетанието от тези два контрастни цвята, стига да подберете добре дрехите и аксесоарите.

Прекрасна бяла рокля

Прекрасна бяла рокля

Ако искате да сте елегантни, с черно и бялото облекло няма шанс да допуснете грешка. Подходящо е както за бизнес и делови дами, така и за тези, които се обличат малко по-кежуъл. Идеален вариант е за вечерни тоалети и официални събития.

Въпреки че черно-белите комбинации са традиция, можете смело да експериментирате. Панталонът да е бял, сакото – черно, или обратното. Възможно е обаче да сте решени изцяло монохромно – само в черно или изцяло в бяло, като акцентите в облеклото са в контраст. Върху черен костюм да подчертаете бял колан и обувки в бяло. Или върху бяла рокля да сложите черен аксесоар – шал, чанта или др. Разбира се, абсолютната класика е черното сако, под което се подава бяла блуза, пише в. „Телеграф“. Може да е класически тип риза, или пък разкроен модел, в хипарски или бохо стил.

За строгите събития и официални вечери изберете черното сако в комбинация с черен или бял панталон или рокля.

За топлите летни вечери, които ще прекарате край басейна, плажа или в някой готин ресторант можете да сложите по-небрежно бяло сако.

Въпрос на вкус е с какво ще го съчетаете – малка черна рокля, джинси в бяло или черно, разкроена и дълга до петите пола.

Дизайнерите предлагат и красиви геометрични черно-бели съчетания. Сако и пола в черно с бяла риза блуза например. Или бяла надиплена блуза, комбинирана с черен елек. Актуални са прозрачните материи черно, украсени с дантели – блузи, топове или ризи. Те могат да се комбинират перфектно с пола изцяло в бяло, или пък такава с черно-бял рисунък.

Нелош вариант са и прозрачните блузи пак с черна основа, фино украсени с бели цветчета или геометрични фигури.

Можете да ги носите с чисто черни официални панталони или пък контрастна пола в бяло.

Ако пък не искате да носите само монохромни цветове, разнообразете с друго.

Под черното сако чудесно би стояла рокля в червено. Или пък с черната риза може да комбинирате панталон в сребристосиво, а с бялата риза носите пола в светлосиво.

Прекрасни са и облеклата в черно-бял графичен принт, ромбове, квадрати, кръгове. Внимавайте само дали отиват на фигурата ви. За да е завършена прекрасно черно-бялата ви визия, бъдете прецизни и с детайлите.

Разнообразете монохромното облекло с чанта, обувки, колан и шапка в друг цвят.

Само че не прекалявайте с комбинациите.

Добре би било черно-бялата рокля да разкрасите с червени обувки, но чантата нека да е пак в черно, защото иначе рискувате да придобиете комичен вид.

Важно е да имате мярка и усет, черно-бялото е капризно, но пък ако го съчетаете добре, ще приковете погледите на всички!

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*