Тази рецепта е перфектна за студените есенни и зимни дни.
Количества не са посочени, тъй като всеки сам си преценява колко на брой порции да приготви.
Продукти:
свински ребърца
кисело зеле
кромид лук
червена ябълка
олио
черен пипер (смлян)
сол
Първо разрежете ребърцата, а после нарежете кромида на полукръгове.
В горещо олио изпържете ребърцата докато хванат златиста коричка.
Добавете лука и продължете с пърженето.
След 5-10 мин. добавете нарязаните на малки кубченца ябълки.
Леко запържете и подправете със смления черен пипер.
Накълцайте киселото зеле и добавете към месото.
Сложете малко количество вода, за да се задуши месото.
Затворете съда с капак и оставете да се готви на слаб огън.
Съвсем спокойно можете да приготвите ребърцата и в тава на фурна.
Много вкусни наистина ,станаха ребърцата .Благодаря ви за рецептата
Димитрина