Home / Рецепти / Божествено вкусни свински ребърца с кисело зеле

Божествено вкусни свински ребърца с кисело зеле

Тази рецепта е перфектна за студените есенни и зимни дни.

Количества не са посочени, тъй като всеки сам си преценява колко на брой порции да приготви.

Продукти:

свински ребърца

кисело зеле

кромид лук

червена ябълка

олио

черен пипер (смлян)

сол

Първо разрежете ребърцата, а после нарежете кромида на полукръгове.

В горещо олио изпържете ребърцата докато хванат златиста коричка.

Добавете лука и продължете с пърженето.

След 5-10 мин. добавете нарязаните на малки кубченца ябълки.

Леко запържете и подправете със смления черен пипер.

Накълцайте киселото зеле и добавете към месото.

Сложете малко количество вода, за да се задуши месото.

Затворете съда с капак и оставете да се готви на слаб огън.

Съвсем спокойно можете да приготвите ребърцата и в тава на фурна.

One comment

  1. Димитрина

    Много вкусни наистина ,станаха ребърцата .Благодаря ви за рецептата

    Димитрина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*