Home / Споделено / Баба Ваня е радостна: Ще ви дам практична и удобна рецепта за евтина Коледа

Баба Ваня е радостна: Ще ви дам практична и удобна рецепта за евтина Коледа

Има една народна мъдрост – направи добро, пък го хвърли в морето…

Днес и аз реших да направя нещо добро за всички вас. Ще ви дам практична и удобна рецепта за евтина Коледа, с която може да спестите излишните харчове за скъпи подаръци. Сигурна съм, че след това ще сте ми благодарни. Идеята ми е… коледна или новогодишна томбола. Тази година лично аз ще я правя за трети път. Та – по същество.

Да приемем, че в компанията има 10 души – две жени, двама мъже, 4 деца, баба и дядо. Познавате се добре и знаете кой от какво има нужда или поне с какво може да го зарадвате.

Правите предварително 30 билетчета с номера от 1 до 30 (може да са нарисувани с коледни мотиви, за по-празнично настроение), и ги раздавате преди започване на томболата. Това автоматично означава, че ще зарадвате всеки един с по 3 подаръка, тоест общо 30.

На подаръците също слагате номера от 1 до 30. Спокойно, не се плашете! Отсега ще ви кажа, че всичко това няма да ви струва повече от 30-40 лева. Но за сметка на това всеки ще получи по три подаръка – добре звучи, нали? Може да пуснете и приятна празнична музика за фон.

Нямате представа колко весело става, какъв смях пада от закачливите подаръци или от реакцията на малчуганите.

Всеки тръпне в очакване какво ще му се падне.

евтина Коледа

Идея за евтина Коледа

След получаването на всеки подарък може да подберете и подходящ музикален поздрав за получателя. А ако имате микрофон и си падате по караоке, удоволствието ще продължи поне три часа.

Откакто аз правя подаръци по този начин, семейството ми се сплоти и всеки с нетърпение очаква томболата на баба Ваня.

А ето и още подробности, понеже и мен вече ме е обзела предпразнична треска от тазгодишната томбола.

От седмица обикалям магазините за левче, където мога да намеря невероятни неща даже за 50 стотинки.

Вчера например купих българско знаме за 1,20 лв. (малкият внук отдавна търси такова и все не може да намери). В съседния магазин пък бяха пуснали на промоция градински инструменти и взех на зетя метална мотика за 1,00 лв. Дворът им е с райграс и той обожава да се занимава с озеленяване.

Сигурна съм, че ще го зарадвам. В трети магазин намерих 3 чифта чорапи за 2,50 лв. – български и качествени. Та за 5 лева взех 6 чифта, което означава, че още три подаръка съм осигурила. Тоест по два чифта чорапи за подарък. На големия внук купих зелен калъф за GSM-a, пак за левче, понеже от майка му знам, че не можел точно такова зелено да намери.

Направете си томбола, приятели! Обещавам ви сълзи от смях, ако на дядото се паднат например презервативи, а на зетя – дамски прашки.

После, разбира се, започват „сделките“ – дай си ми прашките, на си ти мотиката… И в крайна сметка пак всеки получава това, от което има нужда.

Само внимавайте какво купувате. Че има боклуци по магазините – има, но никой не може да ме убеди, че няма и хубава, качествена стока.

Трябва обаче доста време за обикаляне. Ама пък после, като видиш смях и радост в очите на най-близките си хора, разбираш, че обикалянето си е струвало.

Това е от мен. На всички читатели желая весело предпразнично настроение!

Баба Ваня

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*