Home / Мода / Аксесоарите тази пролет – ето как изглеждат модерните!

Аксесоарите тази пролет – ето как изглеждат модерните!

Аксесоарите тази пролет колкото по-масивни са, толкова по-добре. Колиетата, гривните, пръстените и обиците привличат вниманието с прозрачни текстури, геометрични фигури, златни детайли, различни конци, плочки и вериги.

Този сезон бижутата ще бъдат подвластни на нежните тонове. От ментово зелено до бебешко жълто или лавандулово, дори консервативните перли са обагрени в бонбонени нюанси. Благодарение на тези бижута всяка по-строга визия ще бъде разчупена и ще се внесе нежен и романтичен полъх, пише в. „Телеграф“.

Масивно

Масивните вериги, изглежда, са непреходна тенденция и тази пролет те отново присъстват в колекциите на дизайнерите. Няма значение дали размерът е XS или XXL, или от скъпоценни материали, или пластмаса – този тип колиета са задължителна част от пролетния ни гардероб.

Moschino

Moschino

Модният гигант Moschino ни връща в 90-те с новите си модели, а Стела Маккартни черпи вдъхновение от 70-те с детайлите в голям размер. Моделите на Channel също залагат на обема, но са по-елегантни. Актуални ще бъдат и веригите от кожа и метал. Колието по врата, което е класика от близкото минало, и тази пролет завладява модните тенденции. Преобладаващите модели са в златно, пластмасови или със скъпоценни камъни и кристали. Актуални ще бъдат и по-дългите синджирчета, завършващи с медальон или висулка.

Асиметрично

Актуална тенденция при обеците тази пролет е да се носят две различни – по дължина, по форма,

Dolce&Gabbana

Dolce&Gabbana

по цвят, по размер… Силен акцент се поставя върху металните елементи. Моден вариант е комбинацията на две еднакви обеци, но в различен цвят. За дамите с нестандартен дух са моделите с перли, които сме свикнали да ги виждаме като висулки, но сега те са над ухото. А за почитателките на пънк миналото обеците с безопасни игли са отново на линия.

Различно

Повлияни от испанската култура, в новата си колекция Dolce&Gabbana превръщат кастанетите в ефектно бижу за коса.

Аксесоарът, който присъства в колекцията на всеки моден гигант, е часовникът. Особено модерни са по-грубите модели, наподобяващи мъжки часовник, но за сметка на това са украсени с малки камъчета или други орнаменти. Гривните този сезон също са големи и богато декорирани. Актуални са металните модели с отворен край, както и гривните в геометрична форма.

Масивните варианти, носени точно под или над лакътя, са идеален завършек за дреха, която е без ръкав. Актуални са етноакцентите, като се набляга на африканските и арабските мотиви. Съветът ни е масивната гривна да носите в тон с цвета на тоалета.

Ново

Тази пролет е голямото завръщане на голямата чанта. Тя е удобна и побира всичко, а този сезон дизайнерите разчуват визията с атрактивни детайли като металик, принтове и графични мотиви. Нова форма, която набира популярност, е кръглата. Начало на тази тенденция дадоха Chanel, но този сезон чантите вече придобиват идеално кръгла форма. Водещи принтове са флоралните и животинските мотиви, както и точките и райетата. Клъчовете вече не са запазена марка за парти визия, може да се използват и през ежедневието. Тази пролет дизайнерите добавят и дръжка за китката, което ги прави наистина удобни.

One comment

  1. Мария Ангелова

    Аксесоарите тази пролет

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*