Home / Здраве и диети / 55-годишна писателка: Фейсбук ме излекува!

55-годишна писателка: Фейсбук ме излекува!

Арлин Пресър вече не страда от агорафобия

Арлин Пресър излекува агорафобията си с Фейсбук

Арлин Пресър излекува агорафобията си с Фейсбук

Писателка от Чикаго се похвали, че е излекувала агорафобията си благодарение на Фейсбук. Паническият страх от открити пространства, който изпитвала преди, вече не я тормози и жената отскоро живее нормален живот.

Арлин Пресър разказва за ужаса, през който е преминала.

„В един момент се стигна до там, че не можех да изляза със семейството си. Пропуснах дипломирането на сина ми, защото се страхувах от паническите атаки“, спомня си жената, която към днешна дата обикаля света и вече е била в 11 държави.

Спасението на Арлин се казва Фейсбук – онова уютно местенце в Мрежата, където можеш да се срещаш с хиляди хора от всяка точка света, без да ти се налага да напускаш дори стола пред лаптопа.

„Имам около 300 приятели в социалната мрежа. Един ден си писах с младеж, който се беше разделил с приятелката си. Беше толкова отчаян, че ми се прииска да изляза с него и да изпием по чаша бира. Тогава в главата ми се роди идеята, че мога да спася и себе си“, разказва американката.

В крайна сметка тя събрала кураж и си обещала да посети всички свои Фейсбук приятели. През следващата една година дамата се е борила с агорафобията си, посещавайки Корея, Тайван, Филипините, Индия и Европа. В началото на приключението с нея бил и по-големият й син. Той й давал увереност, че дори да получи паническа атака, ще й помогне.  В един момент обаче тя се е почувствала по-спокойна и продължила сама.

Към днешна дата Арлин вече има нормален живот и благодари на всички свои Фейсбук приятели, че са я спасили от ада.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*