Как да си приготвим вкусен агнешки дроб на тиган?
Продукти:
700 грама агнешки дроб (нарязан на средно големи парчета)
1 чаена чаша брашно
сол
червен пипер
За пържене:
2 супени лъжици брашно
олио
Приготвяне на дроба:
След като почистите и нарежете дроба, се уверете, че няма останала кръв. В голям съд смесете брашното, солта и червения пипер. Сложете нарязаните парченца в тази смес и разбъркайте с ръка.
Изпържете агнешкия дроб в горещо олио около 1-2 минути. После извадете дробчетата и ги оваляйте още веднъж в брашно (2 суп.л.). Върнете дробчетата в горещото олио и продължете да пържите.
След около 2-3 минути ги преместете в съд с капак.
Полейте ги с 5-6 лъжици от горещата мазнина. Затворете съда и нека остане така около 15 минути.
Можете да ги сервирате поръсени с кимион и магданоз.
Важна забележка: В никакъв случай не мийте суровия дроб, защото в противен случай ще стане твърд и не толкова вкусен.
Снимка:Youtube
Във видеата по-долу ще намерите други интересни рецепти с агнешки дроб.