Продукти:
5 кг домати
2 глави лук
2 моркова
2 чушки
2 с.л. олио
сол на вкус
2 с.л. захар
3-4 зърна черен пипер
кимион
индийско орехче
Начин на приготвяне:
Слагат се да се варят смлените и прецедени домати (да няма семена и люспи).
Вътре се слагат лукът, морковите и чушките (цели) да се варят.
Когато поомекнат, се изваждат, пасират се и се връщат отново в сместа.
Като се посгъстят доматите, се слагат олиото, сол на вкус, захар, стритите зърна черен пипер, кимион, индийско орехче и счуканият чесън.
Както виждате, рецептата не е много трудна, а резултатът е много вкусен.
Сигурни сме, че и вие ще харесате този домашен кетчуп.