Новоселски банички – изключително вкусни и лесни за приготвяне
Ако ви се хапват вкусни домашни банички, опитайте тази рецепта.
Младеж в YouTube показва как се приготвят прочутите новоселски банички.
Ние ви гарантираме, че вкусът им е ненадминат!
Продукти:
1 пакет точени кори (фини – от тези, които са по 500 грама)
5 броя яйца
250 грама сирене
олио (за намазване на тавата и самите кори)
1 чаша газирана вода (250 милилитра)
Начин на приготвяне:
Чукнете яйцата в подходящ съд и ги разбийте добре с вилица. Натрошете сиренето и го прибавете към яйцата. Размачкайте с вилица.
Прибавете газираната вода и разбъркайте.
Разстелете кори върху плота. Вземете една кора и я намажете с малко олио. Прегънете я на две по дължина.
Разпределете част от готовата плънка и сгънете двата края към средата по дължина.
Овлажнете кората, като я поръсите или „намажете“ с потопена във вода кухненска четка за намазване.
Навийте получилата се правоъгълна кора на рехаво руло. Подредете в тава, предварително намазана с олио.
Продължете по същия начин и с останалите 14-15 кори.
Печете ги до златисто на температура 240 градуса за около 15 минути.
Извадете и ги подредете в подходящ поднос.
Разбира се, най са вкусни, когато са топли. Поканете близки и приятели и ги почерпете с тези вкусни новоселски банички. Да ви е сладко!
Снимка: Youtube