Home / Рецепти / Лесен японски сладкиш с 3 продукта – ето как се прави

Лесен японски сладкиш с 3 продукта – ето как се прави

Този сладкиш от далечна Япония е толкова вкусен, че рецептата за него е сред най-любимите на милиони хора. Доказателство за това са близо 4-те милиони души, които са гледали клипа в Youtube.

сладкиш

Вкусен японски сладкиш

Продуктите, необходими за приготвянето му, са 120 гр. крема сирене (задължително обезсолено), 120 гр. бял шоколад и 3 яйца.

Ако вкъщи нямате бял шоколад, можете да използвате и млечен, пише Topactualno.com.

Първо внимателно разделете белтъците от жълтъците и разбийте с миксер белтъците на сняг.

За кратко ги оставете в хладилника.

Включете вашата фурна на 170 градуса.

Разчупете белия шоколад на блокчета и ги разтопете на водна баня.

Изчакайте шоколадът да се охлади.

Добавете обезсоленото крема сирене.

Разбъркайте двете съставки и добавете жълтъците.

Разбъркайте докато се получи еднородна смес.

Накрая добавете белтъците, които предварително са разбити на сняг с миксер.

Изсипете сладкиша в тава.

Поставете тавата в по-голяма тава с вода.

Печете този уникален сладкиш в продължение на 15-ина минути.

След като се изпече, можете да го поръсите и с пудра захар.

Дори да сте начинаещ в кухнята, не се притеснявайте – при използване на оригиналната рецепта със сигурност ще получите добър резултат.

Хора, които вече са пробвали сладкиша, споделят, че е чудесен на вкус и най-важното – приготвя се много лесно и сравнително бързо.

3 comments

  1. Десислава

    При превода сте объркали печенето!!!
    15 мин на 170 градуса
    15мин на 160 градуса
    15 мин на изключена фурна

  2. стрхотно, браво на твореца измайсторил това изкуство с храна

  3. Калоян Аспарухов

    Да ама с тоя грамаж, на мен ми става много водно, а на тая от клипа е като тесто, сега го пека пък ще видим..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*