Продукти:
5 пържоли (свински)
1 ч.ч. бяло вино
1 кутия майонеза
130 гр. кис. мляко
1 с.л. горчица
400 гр. гъби
черен пипер
сол
3 ч.л. брашно
кубче гъбен бульон (по желание)
Начин на приготвяне:
Мариновайте пържолите с бялото вино.
Оставете ги така да престоят най-малко 2 часа.
Изцедете ги от маринатата и ги подправете.
Начукайте и ги изпържете по 2 минути от всяка страна.
Изцедете ги от мазнината и подредете в тава.
В същата мазнина от пържолите задушете нарязаните гъби.
След като са готови, ги изсипете върху месото.
В купа разбийте брашното, заедно с горчицата, майонезата, киселото мляко и по желание с предварително натрошеното кубче гъбен бульон.
Налейте и една чаша вода.
Разбийте сместа с миксер и залейте месото.
Завийте тавата с фолио и печете в загрята фурна.
zapochvam da pravia tova
ами готвач
6E GI PROBVAM!