Home / Рецепти / Коледен сладкиш: Елхичка с шоколад – ето как се прави

Коледен сладкиш: Елхичка с шоколад – ето как се прави

Елхичка с шоколад – как се прави?

Продукти за тестото:

Тестото може да е всякакво, но ние ви препоръчваме:

1 ч.ч. пр. мляко

половинка кубче мая

1 ч.л. кр. захар

1/2 ч.л. сол

2 яйца

2 с.л. олио

брашно

За пълнежа:

течен шоколад

елхичка

Елхичка с шоколад

За украса:

сусам

Приготвяне на сладкиша:

Омесете меко тесто от горепосочените съставки. Оставете да втаса.

Разделете на 2 части.

Разточете ги, а след това нарежете две еднакви „елхи“ с помощта на остър нож.

Поставете едната „елха“ в тава, намажете я с шоколад и поставете другата отгоре.

Направете разрези така, както е показано на публикуваната снимка.

Усучете внимателно тестото от двете страни.

Намажете готовата „елхичка“ с един жълтък и поръсете със сусам.

Печете във вече загрята на 200 градуса фурна.

Да ви е сладко!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*