Елхичка с шоколад – как се прави?
Продукти за тестото:
Тестото може да е всякакво, но ние ви препоръчваме:
1 ч.ч. пр. мляко
половинка кубче мая
1 ч.л. кр. захар
1/2 ч.л. сол
2 яйца
2 с.л. олио
брашно
За пълнежа:
течен шоколад
За украса:
сусам
Приготвяне на сладкиша:
Омесете меко тесто от горепосочените съставки. Оставете да втаса.
Разделете на 2 части.
Разточете ги, а след това нарежете две еднакви „елхи“ с помощта на остър нож.
Поставете едната „елха“ в тава, намажете я с шоколад и поставете другата отгоре.
Направете разрези така, както е показано на публикуваната снимка.
Усучете внимателно тестото от двете страни.
Намажете готовата „елхичка“ с един жълтък и поръсете със сусам.
Печете във вече загрята на 200 градуса фурна.
Да ви е сладко!