Продукти:
2 малки гл. карфиол
4 яйца
1 ч.ч. бира – без значение каква марка
5-6 с.л. брашно
1 ч.л. сол
олио
Приготвяне:
Начупете карфиола на розички и го измийте хубаво.
Изсипете го във вряща подсолена вода и варете в продължение на 5 минути.
Изцедете карфиола от водата.
В дълбока купа разбийте яйцата и бирата.
А след това малко по малко добавете брашното заедно със солта и разбъркайте.
Приготвената панировка трябва да е с гъстотата на боза.
Оваляйте „розичките“ в сместа и ги изпържете до златисто.
Поставете готовия карфиол върху кухненска хартия.
Това се прави, за да се отцедят от мазнината.
За да освежите вкусния паниран карфиол, пригответе сос от кисело мляко, чесън и магданоз.