Продукти:
6 големи чушки за пълнене, можете да изберете различни цветове за по-голям ефект
около половин кг сирене
120 грама краве масло
6 твърдо сварени яйца
4-5 скил. чесън
майонеза, колкото вие прецените
Приготвяне на пълнените чушки:
Хубаво измийте чушките под течаща вода, след което с помощта на нож махнете опашките и семената им.
В друг съд намачкайте сиренето, може и да го рендосате. Добавете пресованите скилидки чесън, маслото и майонезата на вкус.
Съвет: Не прекалявайте с количеството майонеза – тя се добавя най-вече, за да стане сместа еднородна.
Във всяка чушка сложете по едно яйце, а останалото свободно пространсто напълнете с приготвената смес от сирене.
Сложете готовите чушки за поне 1 час в хладилника. След като ги извадите, разрежете ги с много остър нож, който предварително сте потопили във вода.
Подредете кръгчетата в чиния и поднесете!
КОЛКО СИРЕНЕ Е НЕОБХОДИМО ЗА ТЕЗИ 6 ЧУШКИ?
Количеството сирене зависи от големината на чушките.
За 6 броя средно големи чушки 500 грама сирене стига.