Тази рецепта е супер обикновена, но приготвени по този начин картофите стават невероятно вкусни.
Продукти:
1 кг картофи
50 гр краве масло
сол на вкус
подправки, каквито вие обичате
Приготвяне на картофите:
Обелете картофите, след което върху дъска за рязане ги нарежете на тънки кръгчета.
Поръсете ги с подправките, които сте избрали и с малко сол.
Вземете подходящ съд за фурна, намажете дъното му с масълце и подредете кръгчетата картофи на слоеве, като всеки слой трябва да намажете с предварително разтопеното масло.
Затворете съда с капак и го сложете в предварително загрята фурна за около половин час.
Извадете картофите и ги обърнете (картофите трябва да са станали като торта).
Печете още 5 минути, за да хванат приятна коричка.
4udno
Тая вечер сме на нещо подобно.
ще опитам
shte probvam izglejdat vkusno
xareca mi
само масло ли,малко вода или биричка???
сигурно само тези отвън ще са вкусни.
:v
интересна идея
хаха- изяждаме отгоре хрупкавите и пак във фурната и така докато свършат
Грам се съкращава само г, както килограм кг, а не кгр!
Всъщност грам се съкращава гр., а г. е година 🙂 . Но не мисля, че са важни съкращенията, а резултата от рецептата.
Генке, действително не са толкова важни съкращенията, но …. След като имаш претенции да знаеш, би било добре все пак преди да напишеш нещо да го провериш. Краткото означение на грама е г (без точка). Съкращението гр. е за град! В научни и специализирани текстове се използва означението g (без точка), в съответствие с международните стандарти, залегнали в Наредбата за единиците за измервания, разрешени за използване в Република България. Например:
При локално прилагане дозата на неомицин не трябва да надвишава 1 g дневно (еквивалентно на 200 g пудра