Продукти за тестото:
3 средно големи яйца
2 ч.ч. топло прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.л. захар
1 кубче мая
брашно, колкото сместа поеме
сол
За плънката:
кайма
маслини с червени чушки
За намазване: 2-3 жълтъка
За поръсване: сусам и мак
Приготвяне на хлебчетата:
Всички изброени продукти за тестото се смесват в голям съд и се меси меко тесто.
Трябва да втаса и да удвои обема си.
Каймата се запържва с малко мазнина в подходящ тиган до полуготовност.
След като тестото втаса, се разточват дълги кори (вижте снимката, за да ви е по-лесно), пълнят се с готовата кайма и маслините.
Корите се „запечатват“, намазват се хубаво с жълтък.
Хлебчетата се поръсват щедро със сусам и мак.
Пекат се в умерена фурна докато придобият приятен златист цвят.
izglejda apetitno 🙂
А защо е толкова много захарта?Нали е солено печиво?
Захарта е 1/2 чаена лъжичка и се слага заради маята