С тази рецепта ще впечатлите всички – и големи, и малки.
Освен че таралежите са много вкусни, те са и красиви.
Продукти:
За плънката:
10 яйца
2 моркова
70 грама сирене
1 с.л. заквасена сметана
3 скилидки чесън
сол
черен пипер на вкус
За месната обвивка:
1.5 кг. кайма
лук
накиснат във вода хляб
сол
черен пипер
2 яйца за намазване
За украсяване:
спагети
черни маслини
Приготвяне:
Сварете яйцата (имаме нужда от твърдо сварени яйца).
Разрежете ги наполовина по дължина с остър нож.
Отстранете жълтъците и веднага ги пасирайте със сиренето, сварения морков, сметаната и чесъна.
Овкусете по свое желание и напълнете със сместа половината белтъци.
С другата половина „захлупете“ пълнените белтъци.
В каймата сложете накълцания лук, подправките и 3-4 филии накиснат във вода хляб.
Всичко се замесва и от шепа кайма се разточва малка „кора“.
Вътре се слага пълнено яйце и се завива на топчица.
Оформя се муцунката на таралежа, намазва се с разбито яйце и се слага върху хартия за печене.
Със спагетите се правят „бодлите“ на таралежа, а от маслините – муцуната и очите.
Това се повтаря и с останалите продукти.
Пече се на 220 градуса до кафяво-златисто.
Сервира се със зеленчуци по избор.
Забележка:
Можете да консумирате и спагетите след печене, придобиват вкус на сухари.
Страхотни