Home / Рецепти / Красиви и вкусни таралежи с кайма и яйца

Красиви и вкусни таралежи с кайма и яйца

С тази рецепта ще впечатлите всички – и големи, и малки.

Освен че таралежите са много вкусни, те са и красиви.

Продукти:

За плънката:

10 яйца

2 моркова

70 грама сирене

1 с.л. заквасена сметана

3 скилидки чесън

сол

черен пипер на вкус

За месната обвивка:

1.5 кг. кайма

лук

накиснат във вода хляб

сол

черен пипер

2 яйца за намазване

За украсяване:

спагети

черни маслини

Приготвяне:

Сварете яйцата (имаме нужда от твърдо сварени яйца).

Разрежете ги наполовина по дължина с остър нож.

Отстранете жълтъците и веднага ги пасирайте със сиренето, сварения морков, сметаната и чесъна.

Овкусете по свое желание и напълнете със сместа половината белтъци.

С другата половина „захлупете“ пълнените белтъци.

В каймата сложете накълцания лук, подправките и 3-4 филии накиснат във вода хляб.

Всичко се замесва и от шепа кайма се разточва малка „кора“.

Вътре се слага пълнено яйце и се завива на топчица.

Оформя се муцунката на таралежа, намазва се с разбито яйце и се слага върху хартия за печене.

Със спагетите се правят „бодлите“ на таралежа, а от маслините – муцуната и очите.

Това се повтаря и с останалите продукти.

Пече се на 220 градуса до кафяво-златисто.

Сервира се със зеленчуци по избор.

Забележка:

Можете да консумирате и спагетите след печене, придобиват вкус на сухари.

One comment

  1. Desislava Naidenova

    Страхотни

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*