Продукти:
За тестото:
1 яйце
1 с.л. вода
125 грама захар
1 ч.л. канела
брашно за твърдо тесто
масло за намазване
За плънката:
250 грама захар
4 яйца
250 грама смлени бадеми
настъргана лимонова кора
За украса:
готова шоколадова глазура
бадеми
Първо ще приготвим тестото. За целта внимателно смесете яйцето с водата, захарта и канелата. Постепенно прибавете брашното – трябва да се получи твърдо тесто. Разточете го и го поставете на дъното на намазана с масло форма за печене.
В отделен съд пригответе плънката – за целта разбийте яйцата със захарта и настърганата лимонова кора. Смесете с бадемите и канелата.
Изсипете плънката върху тестото и изпечете до златисто – около 25 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След изпичане изстудете тортата и я гарнирайте с готовата шоколадова глазура. Украсете с бадеми.