Една много лесна и много вкусна рецепта за пиле с грах!
Необходими продукти:
1 пиле (средно голямо)
3-4 суп. л. олио
сол на вкус
1 гл. лук
2 моркова, средно големи
800 гр. грах (трябва да е от консерва)
3 с.л. пюре от домати
1 с.л. брашно
1 с.л. масло
копър на вкус
вода
Как се приготвя?
Пилето се измива хубаво под течаща студена вода. Подсушава се веднага. Нарязва се на парчета и се поставя в дълбок тиган или голяма тенджера. Месото се залива със сока от граха (консервата) и олиото. Оставя се на умерен огън. Добавят се солта, настърганите на едро ренде моркови и нарязания на ситничко лук.
Ястието се вари до полуомекване на пилешкото. Добавя се гореща вода при нужда.
Слагат се грахът и доматеното пюре.
Всичко се задушава около 10-ина минути и пак се долива вода (гореща), ако е необходимо.
5 минути преди манджата да се свали от котлона се слага брашното, размито със студена вода.
Тенджерата се маха от огъня. Най-накрая се прибавя маслото. Разбърква се и се разпредя в подходящи чинии. Веднага се поръсва с накълцан копър и се сервира.
Сн.: Натали Симеонова