Продукти:
8-10 пресни картофа
80 грама масло
100 мл. готварска сметана
180-200 гр. кашкавал
сол
чесън
заквасена сметана
Продукти:
Почистете картофите под течаща вода, няма нужда да ги белите.
С остър нож направете тънки филии по целия картоф, но не бива да ги режете докрай.
В голяма тава сложете хартия за печене и върху нея подредете картофите.
Разпределете върху зеленчуците маслото, солта и чесъна. Покрийте тавата с фолио и ги печете на 200 градуса докато омекнат.
Махнете фолиото, полейте картофите с готварската сметана и ги поръсете в кашкавал. Върнете ги обратно във фурната (без фолиото) и ги печете докато кашкавалът придобие златист цвят.
Малко преди сервиране полейте пълнените картофи със заквасена сметана.