Тази лесна рецепта е за феновете на сметановите изкушения!
Продукти:
1 кг ябълки (червени или жълти)
1 ч.ч. кристална захар
1 ч.ч. сметана
6 к.л. пудра захар
За украса:
Орехи (можете да използвате други ядки или натрошени бисквити)
Как се приготвя ябълковият крем?
Обелете всички ябълки и ги изчистете от семките. С остър нож ги нарежете на тънки филии. Сложете ги в голяма тенджера и ги залейте с 5 с.л. водичка. Добавете кристалната захар и оставете сместа да ври на бавен огън – трябва да се получи гъста каша без сок.
Оставете кашата да изстине. Разбийте на пяна сметаната с пудрата захар. Смесете сметаната с плодовата каша.
Разпределете десерта в чаши и украсете с натрошените орехи или бисквити.
Сн.: Натали Симеонова