Продукти:
5-6 картофа (по-големи)
5 скилидки чесън
5 с.л. зехтин
сол
черен пипер
розмарин
мащерка
самардала
Обелете картофите, след което ги нарежете на тънки филии или на сърчица, ако искате да изненадате приятно любимия си. Изрежете на филийки и чесъна.
Бранширайте картофите в подсолена и вряща вода за 3-4 минути. Имайте предвид, че не трябва да изсипете всички картофи наведнъж в тенджерата, а поетапно.
Наредете готовите картофи в подходяща тава, която е покрита с хартия за печене. Поръсете ги с малко сол, черен пипер, розмарин, мащерка и самардала. Накрая ги полейте със зехтина.
Печете картофите на 180 градуса до готовност.
Можете да ги сервирате с пролетна салата.
Снимки: Натали Симеонова