Лимоновата кора е по-полезна, отколкото вие предполагате
Кората на лимона съдържа много повече полезни вещества, отколкото самият плод и сокът. Тя е богата на витамини С, А, бета каротин, калий, калций и много други.
Двете съставки – салвестрол Q 40 и лимонела, които съдържа лимоновата кора, успешно се борят срещу раковите клетки. Излючително ефикасни са в борбата с коварния рак на гърдата, дебелото черво и кожата. Невероятно, нали?!
И това не е всичко – тя поддържа кръвоносните съдове чисти, смъква лошия холестерол и кръвното налягане.
Как се консумира тази част от жълтия плод?
Вземете два средно големи лимона, след което ги измийте хубаво със сапун и топла вода.
Нарежете с нож корите на малки парченца.
Залейте кубчетата с 30 мл топла вода. Оставете сместа да престои половин денонощие.
От получения сок консумирайте през 3 часа по 2 с.л.
След като количеството свърши, спокойно можете да си направите нов и да повторите процедурата.
Рендосана кора
Друг начин за прием на лимонова кора е чрез храната.
Измийте плода със сапун и вода и оставете кората във фризера.
Когато сметнете, че е необходимо, можете да рендосате от нея върху салати, риба или др. ястия.
А ако сами си отглеждате жълтия плод у дома, още по-добре!
Домашните лимони не са третирани с химикали и са много по-полезни за здравето.
Да ви е сладко!