Продукти за долния слой шоколад:
1 1/4 чаша шоколадови стърготини
1/4 чаша фъстъчено масло
Смесете съставките и ги разтопете на водна баня. Изсипете сместа в тава равномерно. Оставете да изстине и да се втвърди напълно.
Продукти за нуга слой:
1/4 чаша безсолно масло
1 чаша пудра захар
1 1/2 кондензирано мляко
1/4 чаша фъстъчено масло
1 1/2 чаена чаша нарязани фъстъци
1 ч.л. екстракт от ванилия
Разтопете маслото в тенджера. Добавете захарта и млякото, като разбърквате непрекъснато, докато се разтвори захарта. Оставете да ври 5 минути при непрекъснато бъркане. Добавете фъстъченото масло, ванилията и бъркайте, докато се получи гладка смес. Махнете от котлона и изсипете фъстъците. Изсипете сместа върху долния слой шоколад. Изчакайте да изстине напълно.
Продукти за карамеления слой:
400 гр. карамелени бонбони
1/4 чаша течна сметана
Смесете съставките в тенджера. Сложете на слаб огън, за да се разтопи карамелът и бъркайте, докато се смесят добре продуктите и получите гладка смес. Залейте карамеления слой върху нуга слоя и оставете да се охлади напълно.
Горен слой шоколад:
1 1/4 чаша шоколадови стърготини
1/4 чаша фъстъчено масло
Разтопете съставките на водна баня, изсипете върху карамела. Оставете да изстине и да се втвърди напълно. Нарежете десерта на квадрати с остър нож и оставете в хладилника.
ще