Продукти:
1 ч.ч. омекнало масло
3/4 ч.ч. кафява захар
2 ванилии
1 и 3/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
30 карамелени бонбона „Лакта“
2 ч.ч. наситнен шоколад
1 с.л. масло
1/2 ч.ч. ситно нарязани орехови ядки
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете с миксер маслото и кафявата захар, докато се получи пухкава смес. Прибавете ванилията. Смесете брашното с бакпулвера и постепенно добавяйте към маслената смес. Разбъркайте добре.
От тестото оформете топчици с диаметър 1 см. Подредете ги на 4 см една от друга върху намазнена хартия за печене. Печете на 160 градуса 12-15 минути или до златистокафяво.
Разделете карамелените бонбони наполовина и ги сплескайте леко. Поставете половин карамел върху всяка бисквитка. Върнете ги за 2 минути във фурната, за да се разтопи карамелът. Разтопете шоколада и маслото и направете спирала над карамела. Поръсете с орехи. Нека престои, докато се стегне.
Източник: сп. „Кулинарен журнал“