Продукти:
1 яйце
2 с.л. меко краве масло
2 с.л. кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
1 с.л. грис
1 ч.ч. олио (за пържене)
брашно, колкото поеме
За сиропа:
3 чаши захар
2,5 чаши вода
1 резен лимон
За декорация:
1 чаша натрошени орехи или лешници
Начин на приготвяне:
С помощта на миксер разбийте яйцето с маслото и киселото мляко. Към брашното добавете бакпулвера.
Към яйчената смес постепенно добавете брашното и гриса и омесете меко тесто.
Разточете кора с дебелина около един сантиметър. С помощта на кръгла чаша нарежете кръгчета, а с остър нож нарежете кръгчетата на половинки. От три половинки оформете розички. Изпържете ги в сгорещено олио.
Пригответе сиропа и го оставете да изстине. След като сладките са готови, ги полейте със сиропа и ги поръсете с орехи.
нещо не видях кога се слага гриса
Пише го в абзаца – Към яйчената смес постепенно добавете брашното и ГРИСА и омесете меко тесто.
А къде са орехите…това неразбрах
Пише го
За декорация:
1 чаша натрошени орехи или лешници
Neshto nishto be razbrah
Прочетете пак!