Home / Красота / 40% от дамите носят неудобни обувки

40% от дамите носят неудобни обувки

Голяма част от жените са готови на всякакви жертви, за да носят секси обувки

Резултатите от британско проучване показват, че 40% от жените носят неудобни обувки. 37% от дамите залагат на модата и суетата, а не на удобството, и са готови на всякакви жертви в името на красотата. 80% от анкетираните жени страдат от мазоли и изкривени нокти на краката, а 40% от тях са прибягвали до услугите на специалисти заради неудобните обувки.

Не е лесно да намерите хем красиви, хем удобни обувки.

Убийствено високите токове съсипват краката, макар да са много, много секси. Затова ортопедите съветват употребата на обувки с ниски токове до 4 см. По-високите обувки за ежедневна употреба излагат здравето ви на риск.

Инвестицията в качествени, удобни и практични обувки е инвестиция, която трябва да направи всеки от нас. Съвсем не е достатъчно обувките да изглеждат добре, за да ги купим. Те трябва да осигуряват комфорт, да отговарят на условията за хигиена и да не нарушават нормалната ни стойка и походка. Всички сме ставали свидетели на комични ситуации, когато млади момичета се опитват да запазят равновесие върху 10-12 см. токчета.

Наскоро самата Сара Джесика Паркър изрази съжаленията си, че се е подлагала цял живот на този ад – да носи високи обувки, защото краката й буквално са съсипани.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*