Home / Любопитно / 3 начина да имате повече пространство в малко жилище

3 начина да имате повече пространство в малко жилище

В малкото жилище всяко празно място е жизненонеобходимо и бързо влиза в употреба. Предлагаме ви няколко варианта, които ще ви помогнат да приберете и подредите още по-ефективно дребните вещи.

В рамка от картина

Ако на тавана или в мазето ви се намира нещо подобно, то лесно може да го превърнете в стенен органайзер за антрето. За целта почистете добре рамката, а ако е необходимо, може да я пребоядисате по ваш вкус и в цвят, който да пасне на мебелите и стените в това помещение. Може да го направите с най-обикновени темперни бои, не е нужно да купувате специални. Дори децата могат да помогнат. Закачете картината за стената, а празното пространство в центъра превърнете във въпросния органайзер. Може да заковете директно на стената малки пирончета, на които да закачате ключове, писма, бележки, очила, или пък да прекарате тънки въженца на два реда, зa които с малки щипки да закачате въпросните вещи.

„Калъфи“ за списанияmalka staya

Списанията и вестниците се трупат по масата в хола и определено ви дразнят? Решението е много лесно. Бихте могли да направите от мрежа или плат мини „хамак“, който да закачите под масата. В него може да държите всичко, което използвате временно, така че да ви е на една ръка разстояние, но в същото време да е прикрито от погледа. Другият вариант е да ушиете голям джоб на шал, който вече ви е омръзнал и да го преметнете през единия подлакътник на дивана или фотьойла, пише сп. „Журнал“.

Малка кухня

Спестете ценно пространство от плота, като подредите приборите за готвене и за миене на… стената. Имате нужда само от продълговата плоскост, към която да прикрепите предварително разполовени чашки, останали от стар сервиз и дори пластмасови (може да ползвате и консервени кутии). Във всяка може да пъхате нещата, които обичайно се трупат върху плота: дървени лъжици, гъбички за миене на съдовете и т.н. Между другото на същия принцип може да спестите място и за чашите със столче. Но закачете плоскостта хоризонтално, а не вертикално, и равномерно забийте по два пирона. Между тях пъхнете чашите, обърнати надолу, така че да висят на столчето.

Снимка: Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*