Home / Здраве и диети / 10 забележителни правила за живот, споделени от болни от рак

10 забележителни правила за живот, споделени от болни от рак

Онези, които са преодолели или се борят с онкологично заболяване, споделят нещо общо, което е помежду им

Всички тези хора реално са изправени пред смъртта и затова са направили съзнателния избор да изживеят всеки ден така, все едно е последен за тях.

Ето как тези смелчаци могат да научат и вас да преминете през живота си съзнателно, все едно е малко чудо!

1. Бъдете безмилостни към самите себе си!

Хората, които оцеляват с рак, са борбени хора. Те се разхождат с кърпи или перуки и не им пука какво мислят другите за тях. Те казват това, което мислят. Те се смеят често. Те не се извиняват. Те споделят и помагат безкористно.

2. Не се връзвайте на глупостите на хората!

Хората, които са болни от рак, дори не се опитват да угодят на всички. Те се отказват от притесненията за това какво мислят останалите за тях. Приемат мълчаливо състраданието, но не му се подчиняват и не са зависими от съжалителните въздишки на останалите.

3. Научете се да казвате „Не!“!

Хората с рак приемат отказа като нещо естествено. Те избягват събирания, когато предпочитат да бъдат сами. Те не се оставят на натиска да правят неща, които наистина не биха искали да направят.

4. Не се ядосвай! Преодолей го!

рак болни

Хората, които оцеляват с рак, са борбени хора

Хората, които оцеляват с рак, ви гледат право в очите. Те задават неудобни въпроси. Те чувстват гнева си. Те отказват да бъдат изтривалки. Те изискват уважение. Те чувстват. Прощават. Ценят свободата – своята и на останалите. Те не се предават. Не остават разстроени. Те освобождават негодуването. Не се ядосват. Преодоляват го!

5. Не бъдете роби на красотата!

Хората, които оцеляват с рак, вече не се тревожат за това дали имат хубава коса.

Рядко носят грим и им е все тая дали гърдите им са достатъчно стегнати или големи. Те са щастливи, само защото все още имат гърди.

Те са благодарни, че са живи в кожата си, дори ако тя е набръчкана.

6. Направи го сега!

Спрете да отлагате щастието. Хората, които оцеляват с рак, осъзнават, че не могат да чакат. Затова те правят всичко сега и винаги в подходящ момент. Те няма да се ядосат, ако съпругът им безделничи, а ще безделничат заедно с него. Техен приоритет е радостта. Ти си жив! Всичко, което се случва СЕГА, е важно! Преживял си смяната на още един сезон – това е страхотно!

7. Казвайте често „Обичам те!“!

Хората, които оцеляват с рак, не остават думите неизказани. Никога не знаеш кога ще изтече времето. Не рискуват с някого, когото не обичат. Не правят компромиси с любовта.

Те знаят какво дават и нямат очаквания, затова искрено се радват на всичко, което са получили неочаквано.

8. Погрижете се за тялото си!

Хората, които оцеляват с рак, имат съвсем ново разбиране за здравето. Онези, които не са боледували сериозно, го приемат за даденост. Но в един момент се оказва, че не е точно така!

Затова спрете да пушите. Яжте здравословно. Пийте с мярка. Поддържайте здравословно тегло. Избягвайте токсичните отрови. Спете достатъчно.

9. Приоритет е свободата!

Хората, които оцеляват с рак, знаят, че да си работохолик не е далавера. Парите не могат да купят здраве. Сигурността не е от значение, ако сте два метра под земята.

16-часов работен ден е стрес, който ще ви разболее. За хората с рак има само две важни неща: време и мобилност.

10. Поемайте рискове!

Хората, които оцеляват с рак, са изправени пред страховете си – реални или измислени. Те знаят, че животът е за живеене, защото почти са го изгубили.

Радостта от живота е в поемането на рискове. Гмурнете се в небето, скачайте с бънджи, изживейте невъзможна, но истинска любов. Радвайте се, че сте живи! СЕГА!

Снимка: Pixabay.com

loading...

7 comments

 1. Добре написано!

 2. Rusi Dimitrov

  az nai mnogo obicham moiata sapruga, shtastie the imash takav chovek do sebesi prez celia si jivot, za men tia e slanceto vazduha I vodata,

 3. Misticalstorm Magica

  Да, казват „Обичам те!" и го показват по всички начини, ВИНАГИ! не остават думите неизказани. Не рискуват с някого, когото не обичат. Не правят компромиси с любовта. Знаят какво дават и нямат очаквания, затова искрено се радват на всичко, което са получили неочаквано.

 4. Radka Rizova

  10 забележителни правила за живот – да се поучим от силните хора!

 5. От опит казвам, че 99% тези правила са актуални.

 6. Честно казано, дойде ми малко вповечко четенето на "Хората, които оцеляват с рак". Това е … грозно всеки нов абзац да започва по този начин. Освен това "Не бъдете роби на красотата!" – то на нищо не следва да се робува, но пък няма лошо да имаме очи да виждаме красотата където и да е тя!
  "Те са щастливи, само защото все още имат гърди." – а някои вече нямат! И какво от това?

  За да не съм голословна, ето ги правилата, пре-написани от мен с фокус на здравето, т.е. временнияj дисбаланс вече е изчезнал!

  10 забележителни правила за живот, споделени от хора, които са здрави:

  1. Бъдете милостиви и обичайте самите себе си!

  Хората, които са здрави, са борбени хора. Те не осъждат никого и не им пука какво мислят другите за тях. Те казват това, което мислят. Те се смеят често. Те се извиняват. Те споделят и помагат безкористно.

  2. Не се връзвайте на глупостите на хората!

  Хората, които са здрави, дори не се опитват да угодят на всички. Приемат мълчаливо състраданието, но не му се подчиняват и не са зависими от съжалителните въздишки на останалите нито правят други зависими от своето съжаление към тях.

  3. Научете се да казвате „Не!“!

  Хората, които са здрави, приемат отказа като нещо естествено. Затова и казват естествено "Не" на всеки, когато считат това за правилно спрямо самите себе си.

  4. Не се ядосвай! Преодолей го!

  Хората, които са здрави, ви гледат право в очите. Те задават неудобни въпроси. Те чувстват. Прощават. Ценят свободата – своята и на останалите. Те не се предават. Не остават разстроени. Те освобождават негодуването. Не се ядосват. Преодоляват го!

  5. Не бъдете роби на суетата!

  Хората, които са здрави, се грижат за себе си така, че да имат скоро хубава коса. Рядко носят грим, защото знаят, че хубавото е невидимо за очите. Те са щастливи независимо от размера на гръдната обиколка. Те са благодарни на слънцето, на тревата, на дъжда, на луната, на цветето, на врабчето.

  6. Направи го сега!

  Спрете да отлагате щастието. Хората, които са здрави, осъзнават, че щастието е тук и сега. Затова те правят всичко сега и винаги в подходящ момент.

  7. Казвайте често „Обичам те!“!

  Хората, които са здрави, не остават думите неизказани. Не рискуват с някого, когото не обичат. Не правят компромиси с любовта. Те знаят какво дават и нямат очаквания, затова искрено се радват на всичко, което са получили неочаквано.

  8. Погрижете се за тялото си!

  Хората, които са здрави, имат здрав дух в здраво тяло!

  9. Приоритет е свободата!

  Хората, които са здрави, знаят, че да си работохолик не е далавера. 16-часов работен ден е стрес, който ще ви разболее. За хората, които са здрави, има само две важни неща: време и мобилност.

  10. Поемайте рискове!

  Хората, които са здрави, могат да стоят изправени пред страховете си и да ги преодоляват!

  Ако съпоставите двата текста ще откриете повече от 10 разлики. Но за мен остава съществено емоционалното звучене на всеки един текст, който споделяме тук. Нека резонираме в здраве!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*