Продукти:
250 гр леща
1 морков
1 картоф
3 с.л.брашно
1 с.л. сладък червен пипер
2 с.л. сол
1 с.л. джоджен
4 стръка магданоз
1 с.л. чубрица
1 с.л. млян черен пипер
Приготвяне:
Върху дъска нарежете на ситно моркова, обеления картоф и кромид лука.
В средно голяма тенджера сипете вода. Добавете лещата и оставете да ври около 20 мин.
След като лещата кипне, добавете нарязаните зеленчуци. След около 25 мин. сложете в малка купичка брашното, червения пипер и солта. Разбъркайте и изсипете сместа при лещата.
Най-накрая добавете джоджена, магданоза, чубрицата и черния пипер. Проверете как е чорбата на сол.