Продукти:
2 средно големи яйца
70 грама захар
30 грама краве масло
30 грама хлебна мая (хубаво е да е прясна)
180 грама прясно мляко
500 грама брашно
течен шоколад (можете да изпозвате Нутела. Рецепта за домашна Нутела)
Начин на приготвяне:
Разтопете кравето масло в малък тиган и го оставете настрани, за да се охлади.
В затопленото прясно мляко (не горещо!) разтворете маята.
В голяма купа смесете брашното и захарта.
В средата на сухата смес направете кладенче, в което изсипете яйцата, млякото с маята и маслото.
Трябва да омесите меко тесто, а после да го покриете с фолио.
Оставете тестото да „почине“ на топло място, за да втаса.
Нарежете тестото на 4 равни парченца. Трябва да получите от тях 4 кори с диаметър 25 см и 2 мм дебелина.
Поставете първата кора във форма за печене на кекс и върху нея разстелете слой течен шоколад. Сложете втората кора, а върху нея – още един слой Нутела.
Повторете процедурата и с третата кора.
Важно: внимателно трябва да „запечатате“ ръбовете, за да остане шоколадът от вътрешната страна и да не се разтече.
Върху четвъртата кора не се слага шоколад!
Накрая използвайте малка чаша, за да отбележите центъра на сладкиша и го нарежете с остър нож на 16 части.
Центърът не трябва да се реже!
Изключително внимателно вземете парче по парче и ги обърнете ту наляво, ту надясно (виж снимката).
Оставете тестото да втаса още половин час. Полейте сладкиша с малко мляко и го печете на 180 градуса около 20-25 мин.
Вкусно!!!