Зеленото меню е изключително здравословно и нискокалорично
Зелените зеленчуци са най-витаминозната и полезна храна, смятат диетолозите. Осигурете на трапезата си спанак, зелен лук, рукола, краставици, салатки, маруля, аспержи, грах, мента, коприва, босилек, целина, зелен фасул и артишок и ще се радвате на добро здраве и стройна фигура. Зелената салата зарежда организма с витамини, фолиева киселина, магнезий и хром. Ментата е изключително лековита и успешно се бори с главоболието, проблемите със стомаха и настинките. Босилекът е често пренебрегван, но той ускорява изгарянето на мазнините и метаболизма, съдържа витамин С, както и калций, фосфор и каротин. Целината е незаменима в борбата с излишните килограми и също ускорява топенето на мазнините. Редовната консумация на зелени зеленчуци ще ви предпази от запек, напълняване и стомашни неразположения. Ще намали обиколката на талията ви, както и желанието за похапване на калорични храни. Заменете вечерята си с голяма порция зелена салата и на сутринта ще се чувствате странно леки и свежи. Консумирайте зелените зеленчуци предимно в суров вид, защото така те запазват ценните си съставки. Естествено, това не се отнася за зеления фасул или граха, които е добре да хапвате поне веднъж в седмицата.
споделяне в социални мрежи
Tagged with: диета диети жени затлъстяване здраве красота хранене