Home / Любопитно / ТОП 5 на най-запомнящите се селфита, направени през 2014 година

ТОП 5 на най-запомнящите се селфита, направени през 2014 година

Ако трябва да се посочи тоталният хит в мрежата за отминаващата година, това несъмнено са селфитата. Самоснимките на известни и обикновени хора бяха най-интересното, коментирано и публикувано нещо в нета. Начело на класацията се изправя звездното селфи от Оскарите, което беше споделено в Twitter 3,4 милиона пъти, пише в. „Телеграф“.

Елън де Дженерис е авторката на въпросната снимка. Звездата беше водеща на церемонията по връчване на наградите „Оскар“.

Елън събра за селфи доста звезди. На кадъра се виждат сияйните усмивки на Брад Пит, Анджелина Джоли, Джулия Робъртс, Мерил Стрийп, Кевин Спейси, Джаред Лето, Брадли Купър и Дженифър Лорънс.

oskarite selfi
Усмивка

На второ място пък блести най-усмихнатата камила в историята на мрежата. Фотосът е направен в Египет и на него се виждат щастливите приятели – Хосам Антика, Карем Абделазиз и Мисара Салах, и, разбира се, камилата. Авторът на селфито е 20-годишният Хосам Антика. Той споделя, че след като нахранили пустинното животно и прекарали заедно около 30 минути, решили, че трябва да се щракнат за спомен. На камилите като цяло не им се носи славата, че са особено дружелюбни, но тази снимка е на път да промени общото схващане.

kamila selfi

Бомба

Кралица Елизабет Втора, дали волно или неволно, направи най-добрата фотобомба на две девойки, като влезе в кадър и се усмихна широко. Именно фактът, че кралската особа се е усмихнала, прави кадъра толкова ценен, понеже това не било много обичайно за Елизабет Втора, твърдят медийни експерти. Авторката е австралийката Джейд Тейлър, която тренира хокей. Снимката е направена в Националния център по хокей в Глазгоу, където се проведоха Игрите на Британската общност.

kralitsa elizabet

Катастрофа

Революция в жанра се оказа снимката след катастрофа на малък самолет „Чесна“. На снимката е един от пътниците в самолета – Фердинанд Пуентес. На кадъра той е с надуваема жилетка, вече натопен във водата, на фона на потъващия самолет. Пуентес светкавично извадил камера, за да заснеме инцидента на видео. Странното е, че пътниците не са паникьосани и не се чуват викове. Хладнокръвието на Пуентес отнесе доста чудене и възторг в мрежата.

selfi samolet

Целувка

С великолепно звездно селфи приключи дори световното първенство по футбол. Лукаш Подолски едва изчака последния съдийски сигнал на Никола Рицоли, за да отпразнува шампионската титла с въпросния кадър. Двамата с една от звездите на вечерта – Бастиан Швайнщайгер, се гушнаха за шампионско селфи и както се вижда, тук си има всички задължителни елементи – „муцка“, целувка и сияйна усмивка.

futbol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*