Заложете на лечебните храни
Едно от най-страшните заболявания – ракът, взима хиляди жертви – малки и големи, всяка година.
Лекарите от Канадската асоциация на общопрактикуващите доктори направиха списък на храните, които предпазват от това коварно заболяване.
Те съветват да се възползваме от даровете на природата и всеки ден да хапваме от полезните храни.
На челно място в списъка са зелето и броколите.
Всъщност можем да хапваме от всякакъв вид зеле по около четвърт килограм на ден.
В полезния списък влизат и чесънът (по 2 скилидки на ден) и лукът (200 грама ежедневно).
Другите храни, които се борят срещу раковите клетки, са спанак, креасон, ленено семе.
Трябва да консумирате и по 150 грама пресни домати или 1 с.л. пюре от червения зеленчук.
Овкусявайте храната си редовно с черен пипер и куркума.
Включете в менюто си и плодове като боровинки, къпини, малини и ягоди.
Не забравяйте и гроздето, черния шоколад и чистото какао.
Препоръчително е също така на ден да пиете по 3 чаши зелен чай и 1 чаша хубаво вино.
Вижте пълния списък с храните, които предпазват от рак.
Сигурни сме, че тази информация ще ви бъде полезна.
xaresvat mi zelenchycite
ПРОДУКТИ, КОИТО СЪДЪРЖАТ ВЕЩЕСТВА С ПРОТИВОРАКОВИ СВОЙСТВА ПО ДАННИ НА ТЕКСАСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В САЩ
1. АЛОЕ – СЪДЪРЖА ПРОТИВОРАКОВОТО ВЕЩЕСТВО ЕМОДИН;
2. ЗОКУМ (ОЛЕАНДЪР) – ОЛЕАНДРИН;
3. ДОМАТИ – ЛИКОПЕН;
4. КОПЪР – АНЕТОЛ;
5. ЗЕЛЕ И ДРУГИ КРЪСТОЦВЕТНИ – СУЛФОРАФАН;
6. БОСИЛЕК – УРСОЛОВА КИСЕЛИНА;
7. МОРКОВИ – КАРОТИНОДИ;
8. ЧЕРВЕНО ГРОЗДЕ – РЕСВЕРАТРОЛ;
9. СОЯ – НЕГЕННОМОДИФИЦИРАНА, ХЕНИСТЕИН;
10. ПРОПОЛИС – СЪЕДИНЕНИЯ НА КАФЕЕНАТА КИСЕЛИНА;
11. ДЖИНДЖИФИЛ – ГИНГЕРОЛ;
12. ЧЕСЪН – СЪЕДИНЕНИЯ НА СЯРАТА;
13. КУРКУМА – КУРКУМИН;
14. ЧАЙ – КАТЕХИНИ;
15. НАР – ЕЛАГОВА КИСЕЛИНА;
16. АРТИШОК – СИЛИМАРИН;
17. ЛЮТИВ ПИПЕР (ЧИЛИ) – КАПСАИЦИН;
18. КАРАМФИЛ – ЕВГЕНОЛ.
19 ЛИМОН – ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА
20. НАТРИЕВ БИКАРБОНАТ
21. НАТРИЕВ ХЛОРИТ + ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА
22. ТАМЯН
23. МЕД ОТ МАНУКА И КАНУКА
24. ПАУ Д АРКО
25. КОТЕШКИ НОКЪТ
Зокумът (олеандърът) не е ли силно токсичен?
Най много помага витамин Д17 който се съдържа в кайсиевите ядки
krastyu,нарекли са веществото съдържащото се и в кайсиевите ядки,т.н Амигдалин или Лаетрил витамин B17.