Home / Рецепти / Вита баница с кайма и картофи на тиган

Вита баница с кайма и картофи на тиган

Продукти:

1 пакет точени кори
1 яйце

баница на тиган

Вита баница с кайма

4 с.л. олио
1/2 чаша айрян или прясно мляко

За плънката от кайма и картофи:

250 гр. кайма
2 картофа
1 гл. лук
4 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
черен пипер

За намазване:

2 с.л. олио

Приготвяне на витата баница:

Сложете в тенджера или дълбок тиган олио. Нарежете лука на дребно и го задушете, докато омекне. Добавете каймата. Разбъркайте и запържете, докато си промени цвета.

Предварително сварените и обелени картофи ги настържете на по-едро ренде.

Прибавете ги към каймата и лука. Подправете, разбъркайте и изключете котлона.

В купа чукнете едното яйцето, добавете млякото и олиото. Разбийте всички съставки.

В тази рецепта за използвани големи, кръгли кори, но вие спокойно можете да използвате и обикновени български точени кори.

Намажете 1 кора със сместа, която приготвихте с млякото.

Сложете от готовата плънка в единия края на кората и навийте на руло.

Намаслете подходящ тиган и поставете навитото на охлюв кора.

Продължете така, докато ви се изчерпат продуктите или ви се напълни тиганът.

Сложете витата баница на слаб огън да се пече отдолу. Не забравяйте да захлупите тигана с капак.

От време на време проверете, като надигате баницата, за да не загори.

След като придобие златист цвят, намажете отгоре с малко олио и обърнете баницата.

Отново затворете с капак и оставете да се пече.

2 comments

  1. много бързо става и е много вкусна

  2. Става невероятна ,опитайте.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*