Home / Споделено / Винаги ще си остана една провинциалистка…

Винаги ще си остана една провинциалистка…

От две години не съм на себе си. Ревността ме убива и не знам как да спася и себе си, и семейството си.

С Филип сме женени от 15 г. и доскоро живеехме в Русе. Бяхме се устроили добре, имахме жилище, хубава работа, особено той, добри приятели. Можехме и да разчитаме на родителите си, а и да се грижим за тях. Всичко се промени една вечер, когато мъжът ми доведе гости вкъщи – Ангел и Златина, негов колега състудент и жена му. От дума на дума стана ясно, че те живеят в София, имат бизнес и търсят доверен човек за нейния офис. Дълго говореха, обсъждаха, предлагаха, накрая Ангел нави Филип да отиде до София, да види на място за какво става дума, да прецени и да реши ще приеме ли предложението им да работи за тях. Това изобщо не ми хареса, не исках тепърва да се местим, да започваме от нула, да свикваме с нови неща и ние, и децата. Филип обаче се запъна – прие работата, първо замина сам, а след година се пренесохме цялото семейство.

През тези месеци покълна моята кошмарна ревност. Бях сигурна, ме между мъжа ми и Златина става нещо. Дори когато си идваше в Русе, беше като на повикване – телефонът винаги до него, тя звъннеше ли, той излизаше от стаята, не един или два пъти си е тръгвал по среднощ само защото тя го е извикала. Надявах се, че като дойда и аз в София, нещата ще obarkanaсе променят. Нищо подобно – в крайна сметка видях, че Златина прекарва много повече време с моя мъж, отколкото със своя. Тя го гледа не като колега или подчинен, а като мъж – това се чете в очите й. Харесва го – и има защо, разчита на него, иска винаги да й е подръка. А мен всичко това ме побърква.

Изобщо не съм спокойна, че присъствам на всичките им партита, тиймбилдинги и всякакви измишльотини. Може би най-големият ми проблем е, че разбирам колко много тя е по- от мен – по-млада е, по-красива е, по-интересна е, по-реализирана е. Аз може би винаги ще си остана една провинциалистка, която придружава мъжа си. Чудя се дали ако не бяха децата, Филип все още ще е с мен?

Нямам нито едно доказателство, че той ми изневерява с нея, но сърцето ми го подсказва, а то не греши. Може би сама създадох този ад и се побърквам в него.

Обърканата

Можете да ни пишете на e-mail info@prekrasna.bg

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*