Home / Любопитно / Само 30% от хората успяват в тази игра! Ще се осмелиш ли?

Само 30% от хората успяват в тази игра! Ще се осмелиш ли?

Приглушена светлина и тиха мистериозна музика, идваща сякаш от дълбините на непознатото. Скърцащ дървен под. Една тъмна стая. Стотици висящи ключове. Един отбор, един час, един изход! Само най-смелите влизат тук, за да изпитат неземно усещане!

Добре дошли в DOMUS REBUS – първата логическа пъзел стая със загадки в най-стария град в Европа – ПЛОВДИВ!

Здравей, Натали. Представи се с няколко думи на нашите прекрасни читатели.

Здравейте, аз съм Натали Симеонова и съм приключенец по дух, сърце и търсене в живота. Обожавам нестандартните форми на забавление, екстремните преживявания и адреналина и вероятно това е била мотивацията ми да участвам в популярното и шокиращо за някои хора предаване „Fear Factor BG“ или иначе казано – „Страх”. За мое огромно щастие, аз спечелих битката срещу тогавашните ми 5 съперници, но там разчитах единствено на личностните ми качества, вярата в себе си и упоритостта си. Днес, 5 години по-късно, откривам адреналина в едно изпитание, което е много повече отборна работа и отделните индивиди трябва да работят заедно като един, за да успеят да го преминат.

Най-новата ти страст е „Къщата на Загадките“. Разкажи ни повече за този мега интересен проект.

В DOMUS REBUS забавлението е гарантирано!

В DOMUS REBUS забавлението е гарантирано!

Преди време имахме късмета с мъжа ми да попаднем на място в чужбина, което толкова ни заинтригува и въодушеви, че още след излизането си от Стаята, си казахме – това е нещото, с което искаме и можем да допринесем за разнообразяването на културно-развлекателния живот в любимия ни роден град – Пловдив. Така дойде и идеята за създаването на DOMUS REBUS (от латински „Къща на Загадките“). Тя предлага уникална по рода си, супер мистериозна и изключително забавна стая. Група хора, обичащи забавленията и високия адреналин, са заключени в нея с една единствена цел – да намерят ИЗХОДА! Те разполагат само с 1 час, за да преминат през изпитанията, които не са никак малко на брой. За да успеят да излязат от Къщата, те ще се сблъскат с какви ли не ребуси, загадки, логически задачи и пъзели, които ще трябва да решат в екип и така да стигнат до заветния ФИНАЛ.

За целта всеки трябва да търси улики, да използва уникални предмети в стаята… Участниците ще се сблъскат

Лъчезарната Натали ще ви посрещне в Къщата на Загадките

Лъчезарната Натали ще ви посрещне в Къщата на Загадките

с препятствия като брави, катинари, шкафчета и т.н. След като преминат през абсолютно всички задачи, които са в Стаята, те ще намерят последния ключ, за да отключат пътя си към свободата.

Колко процента от хората успяват да намерят изхода?

Играта не е лесна, затова трябва да са задружни. Едва 30% от отборите успяват да стигнат до края. А Вие? Дали ще успеете за 1 час да намерите изхода? Елате в DOMUS REBUS и ще разберем! 🙂

Какви качества трябва да има човек, за да успее да се измъкне от Стаята за 1 час?

Играчите трябва да бъдат находчиви, да имат бърза и логическа мисъл, да бъдат наблюдателни и най-вече да умеят да работят в екип. Тук няма борба за надмощие на личностни качества, в Стаята уменията на всеки член на групата помагат за общото най-добро представяне.

Разкажи ни за най-забавните моменти досега?

Моята работа е най-сладката част от всичко, защото аз слушам и наблюдавам отборите, за да им помагам, когато се наложи. Усещането е като да гледаш една и съща театрална постановка, всеки ден по няколко пъти, с тази разлика, че тя се играе всеки път от различни актьори и действието и финалът никога не се повтарят. При всяка група има забавни

Ще успееш ли да намериш Изхода?

Ще успееш ли да намериш Изхода?

моменти, но най-любими са ми играчите, които са толкова емоционални, че при някоя решена загадка започват да скачат и да се радват като деца – говоря за хора около 50 години. 🙂 Но и малките участници не са за подценяване – в последната група едно момиченце на 10 годинки, изчело всички книги за Хари Потър и превъртяло многократно т.нар. компютърни игри „Room Escape“ и „Hidden Objects“, буквално ми скри шапката и изнесе цялата тежест на Играта, в която родителите му бяха тези, които се чувстваха малки и неопитни. Ето защо считаме, че в „Къщата на Загадките“ може да участва всеки човек, имащ приключенски дух. Да заповядат всички от 9 до 99 години. 🙂

Хората подаряват ли игра на свои близки и приятели?

Да, обикновено тези, които вече са преминали през Играта, са толкова въодушевени, че първите им въпроси са: „Кога мога да играя пак?“ и „Как мога да подаря участие на мои близки?“. За тези случаи сме помислили за специални и уникални по вида си ваучери, под формата на 100-годишен папирус, който е не само красив, но и ще бъде със сигурност най-уникалният и нестандартен подарък, който са получавали!

Какво ново предстои?

За да изпълним истинския смисъл на името ни „Къщата на Загадките“ и за да отговорим на нетърпението на доволните

Какво ли пише тук?

Какво ли пише тук?

ни клиенти, сме в процес на завършване на втората Стая. В първата Стая – „The Missing Elements“, участниците се потапят в атмосферата на стария романтичен Париж – през далечната 1935 година двама влюбени търсят пътя един към друг, за да намерят изхода и да бъдат завинаги заедно… В следващата Стая – „The House of Cards“, те ще се слеят с ролята на пътешественик-изследовател, който ще ги поведе на околосветско пътешествие, научавайки любопитни, реални исторически факти за град Пловдив и България и връзката им със света, като за разгадаването на мистерията ще трябва да използват и разчитат всякакъв вид карти.

Екипът на Prekrasna.bg вече беше в „Къщата на Загадките“ – уверяваме ви, че преживяването си заслужава на 100%! Ако обичате забавленията и адреналина, DOMUS REBUS е за вас! 

В сайта на Къщата можете да намерите повече информация и да си запазите час!

Заповядайте и във Фейсбук страницата на Играта!

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.