Home / Лайфстайл / Прическа според фигурата

Прическа според фигурата

Симетрията и хармонията често са възприемани като символи на красотата, смятат стилистите

Колкото едно тяло е по-симетрично, толкова е по-привлекателно. За правилни пропорции можем да говорим, когато тялото най-общо казано се разделя на 4 еднакви части – от главата до мишниците – до ханша – оттам до коленете и до ходилата. Ако във фигурата има асиметрия, то прическата може до известна степен да регулира визуално пропорциите. По-голям обем е препоръчителен, когато разстоянието от главата до мишниците е по-късо от останалите. Ниският ръст ще се набива повече на очи, ако изберете разширена встрани прическа, а обемът в горната част на главата ще ви направи по-високи. Жените, които искат да изглеждат по-ниски, трябва да избягват тупираните и повдигнати горни пластове на косата, зализаната коса ще смекчи прекомерната височина. На високите жени приляга средната дължина коса, късите прически не са препоръчителни, те ще издължат шията ви и няма да изглеждате хармонично.

Освен с дължината на шията, трябва да се съобразявате и с големината на главата. По-обемните прически ще компенсират по-малката глава, а по-прибраните – ще смекчат прекалено голямата. Жените с по-къса шия е желателно да се спрат на по-къси прически, а дамите с лебедова шия да се носят с по-дълга коса.

Прическата трябва да бъде съобразена и с особеностите на фигурата. Дамите с тесен ханш, тънка талия и широки рамене могат да изберат геометрична прическа в по-къс вариант. Жените, чиито рамене и ханш образуват права линия, трябва да изберат пластовете или стъпаловидната прическа. Широкият ханш може да бъде смекчен с коса, покриваща раменете, начупена с пяна. Така по-тесните рамене ще се скрият и ханшът няма да изпъква.
споделяне на връзка

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*