Home / Споделено / Кажете ми! Как може едно дете да се държи така?!

Кажете ми! Как може едно дете да се държи така?!

Преди няколко месеца скъпата ми родителка се разболя. Наложи се да й прелеят кръв и всички наши роднини ми помогнаха! В стаята, в която беше настанена, имаше още една дама, горе-долу на нейната възраст. Тя беше оперирана и също се нуждаеше от кръвопреливане.

Разбрах, че получава минимална пенсия, синът й беше инвалид и тя разчиташе единствено на щерка си. Постоянно я хвалеше – че е висшистка, че е омъжена за богаташ, който има успешен бизнес. Докато говореше за нея, направо мед й капеше от устата. Когато прехвалената щерка пристигна обаче, ми стана ясно, че няма нищо общо с казаното. Още от вратата започна да крещи, обвинявайки я, че се е разболяла в най-неподходящия момент. После ядосано добави, че не й трябва още един инвалид. Възмутих се! Що за
OCHIщерка бе тя?! Не можех да разбера как тази тиха и възпитана жена не беше научила детето си на елементарно уважение към себе си. И докато се чудех, въпросната заяви на родителката си, че няма да й осигури кръв, докато тя не й припише всичките си имоти. После тикна пред лицето й някакви документи. Тогава болната тихичко се примоли да не лишава брат си от наследство, но онази беше непреклонна. Горката склони и подписа – така получи правото да живее, прехвърляйки родната си къща и няколко ниви.

Когато дъщерята излезе от стаята, със сълзи на очи тя прошепна, че би предпочела да умре, отколкото да гледа колко низко е паднало момичето, отгледано с толкова обич и надежда. Не намерих думи да я успокоя… Но в едно бях сигурна – че един ден онази ще получи заслуженото.

Георгиева

Можете да изпратите своите истории на info@prekrasna.bg

loading...

2 коментара

  1. Старите хора правилно са казали-храни куче да те лае.Всичко се връща тъпкано няксй ден.

  2. Какво да се добави,то алчността е безкрайна,това си е просто кражба,обида и не мога да разбера защо има такива деца,които не оценяват нито родителите,нито себе си.Жалко,че богатата щерка не е разбрала кой и е дал образоваанието и хляба в ръцете,много жалко….Има хиляди подобни случаи,но в живота акво ли няма да срещне човек.Най-трудното в живота е да си останеш -Човек…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*