Home / Споделено / Подаде ми ръка, когато ми беше най-тежко

Подаде ми ръка, когато ми беше най-тежко

Често се говори, че добротата и гостоприемството на българина отдавна са мит. Самата аз бях убедена в това, защото неведнъж съм се сблъсквала с хорската злоба и завист, получавала съм удари под кръста, мамили са ме, предавали са ме. Точно заради завистници и фалшиви приятели ме съкратиха, въпреки че аз бях най-квалифицирана за длъжността, която заемах.

Три месеца обикалях и търсех каквото и да е, защото градът ни е малък и трудно се намира работа. Бях готова да стана дори чистачка – сама отглеждам детето си и всеки лев ми е важен. Накрая съвсем се отчаях, защото не знаех какво ще правя, когато спрат парите от борсата. И точно тогава ми се обади бившият ми шеф и каза, че във фирмата откриват бройка за куриер. Заплатата била малко по-ниска от предишната ми, но след три месеца щял да намери начин да я

добра постъпка

Той ми помогна, никога няма да забравя това

повиши.

Благодарих му и се разплаках – от радост, от облекчение, от това, че все пак още има добри хора, които мислят за болката, за проблемите на другите и се опитват да им помогнат. Този човек не ми е близък, отношенията ни винаги са били само служебни, но той е помислил за мен – че съм самотна майка и няма на кого да разчитам. Сетил се е, че имам нужда от тази работа и ми се обади. Ще му бъда благодарна, докато съм жива, че в този толкова тежък момент ми подаде ръка.

Стоянка

Можете да ни разкажете своята история на info@prekrasna.bg

loading...

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.