Home / Рецепти / Най-лесната рецепта за баклава – вижте я!

Най-лесната рецепта за баклава – вижте я!

Продукти:

пакет фини точени кори
350 гр. орехи
200 гр. краве масло
120 гр. мед
180 гр. захар
кората на лимон
200 мл. вода

Приготвяне на баклавата:

Оставете няколко орехови ядки цели, а другите ги смелете на дребно с блендер.

Разтопете масълцето на водна баня или за по-лесно в микровълнова фурна.

Започнете да редите баклавата, най-добре в правоъгълна тава, но може и в кръгла.

На дъното сложете 2 кори, намажете ги с разтопеното масло.

Поставете още 2 бр. кори, отново намажете с масло.

Поръсете ги в лимоновата кора и смлените орехи.

рецепта за баклава

рецепта за баклава

Продължете така до изчерпване на количествата продукти.

Завършете баклавата с три кори и ги намажете с масло.

Разрежете баклавата на квадрати или ромбоиди.

По желание можете да сложите по половин орехова ядка върху всяко парче.

Печете до златисто в загрята фурна.

Докато се пече вкусната баклава, направете сиропа.

Смесете водата с меда и захарта.

Оставете да ври за около 8 минути.

След като баклавата е готова, залейте със сиропа и оставете да се охлади и напои.

7 comments

  1. koli4estvoto na siropa ne e dostatu4no da napoi baklavata…..da ne bi da ima grejka?

  2. Роси Михайлова

    tozi sirop nqma da stigne sas sigurnost,za takava tava az prav sirop ot 1200ml.voda i 1kg.zahar,vari se 30 min dokata leko se sgasti

  3. Много е малко водата за сиропа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*