Home / Красота / Малки хитринки за обемна и красива коса

Малки хитринки за обемна и красива коса

Ограничете продуктите без отмиване
Всички продукти, които използвате, натоварват и сплескват косата. Не прекалявайте с количествата на балсама без отмиване, както и на различните серуми и кристали. Балсамите за коса създават впечатление за рядка коса, както и готовите маски.

Не използвайте сешоар
Мощната струя горещ въздух е истински шок за тънката коса, изсушава я и отнема блясъка й. Когато все пак ви се наложи да използвате сешоар, защото бързате, можете да го включите на най-слабата степен. Не сресвайте мократа коса, за да не я предразположите към накъсване.

Забравете за горещата вода
Мийте косата си винаги с хладка вода, използвайте продукти за обем, но пестеливо. Не купувайте шампоани 2 в 1. Ако използвате продукти със силикон или така наречените “кристали”, никога не нанасяйте по цялата дължина, само в kosaкраищата е достатъчно.

Слънчеви лъчи в косите
Експериментирайте с няколко по-светли кичура от основния цвят на косата. По-светлите кичури създават усещане за гъста и раздвижена коса. Не е задължително кичурите да бъдат руси. При тънка коса това изобщо не е препоръчително, затова помолете за съвет фризьорката си, която най-добре познава структурата на косата ви.

Отживелица ли е пяната за коса?
Качествената пяна за коса ще ви е само от полза. Не прекалявайте с количеството. Забравете за продукти като гел, брилянтин и вакса. Пяната е идеално решение.

Четка, а не гребен
Използвайте хубава мека четка за коса. Гребенът кара косата да изглежда рядка и сплескана. Четкайте по няколко пъти на ден, но не прекалено дълго – две-три минути са достатъчни.

Подходяща прическа
Подходящата прическа ще придаде обем на косата ви. Дългата коса изглежда по-рядка – затова избирайте прически с дължина до раменете.
сподели бутон

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*