Home / Мистично / Магическите свойства на копривата

Магическите свойства на копривата

Копривата се използва за унищожаване на злото

 

Парливата билка има антидемонична сила

Знаете ли, че копривата притежава магически свойства? Тази парлива билка противодейства на черните магии. Още преди векове с метли от коприва хората метели пода на къща, на която е направена магия. Те смятали, че така ще успеят да се отърват от нечистата сила. Освен това от нея плетели изтривалки и ги слагали пред входа, за да оставят всичко лошо вън.

С коприва кадели дома за очистване. Други пък я използвали под формата на бани и отвари, за да възстановят силите си. Както и днес, растението влизало в състава на различни еликсири за младост и красота.

Любопитен факт е, че в магическите ритуали за унищожаване на злото винаги се използва стара коприва. Запознати подчертават, че билката има страшна антидемонична сила при млада луна. Но за да се възползвате от цялата й сила, трябва да я берете, без да се страхувате от опарванията. Задължително е за специални ритуали копривата да се бере с голи ръце. Може да се използва нож, но не бива да се изтръгва с корен, тъй като така губи както връзката с мястото, където е расла, така и половината си сила.

Копривата е чудесен талисман за представителите на зодия Овен и зодия Скорпион. Ако искате да стоите далеч от всякакви неприятности, носете муска с пролетна коприва. Твърди се, че това растение е приятел на жените, защото ги предпазва от мъже с непоносим характер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*