Home / Споделено / Как не им омръзна да мрънкат и да се цупят?

Как не им омръзна да мрънкат и да се цупят?

Ще споделя с вас нещо, което не мога да кажа на повечето си познати и приятели. Те бързат да се нацупят, правят се на засегнати, а не искат да си признаят, че просто ги мързи. Мързи ги да мислят, да търсят, да упорстват, да рискуват, да се лишават от нещо заради друго, което е по-важно. Само за едно не ги мързи – да мрънкат.

Два са поводите да ви пиша. Единият ми го даде чистачката на входа, в който живея. Млада жена е, няма 40 г., а е пълна повлекана. Не защото няма пари да се облече чисто и прилично, да си боядиса и подстриже косата. Не, тя просто е мърла. И работата й е мърлява – завали ли дъжд или сняг, стълбището тъне в кал, докато не я разнесем по домовете си с обувките. Тази жена все разнася кофи и парцали, а никога не личи къде е измила и къде тепърва ще чисти. На всичкото отгоре винаги е нещо болна – я от грип, я течението и слънцето са я съсипали. Но чуе ли, че ще имаме събрание, винаги е първа. И всеки път първа започва да хленчи колко малко й плащаме и колко не й стигат парите. Последния път не се стърпях и я попитах какво повече е направила, че да иска повече левчета от хора, които или по цял ден бачкат, или са най-обикновени онеправдани пенсионери. Тя си знаеше нейното – много работи, малко й плащаме.

работа мързел

Има хора, които постоянно мрънкат

До края на събранието никой не успя да й затвори устата.

Другата причина да ви пиша е свекървата на една моя приятелка. Тази жена има златни ръце и макар че вече гони 80-те, нито дъщеря й, нито снаха й могат да й стъпят на малкия пръст. Тя плете всичко на всички – от ръкавици и чорапи до одеяла. Сама си шие дрехи. Прави интересни пана от стари платове и прежди. Всички приятели поздравява за празниците с картички, приготвени от нея самата. А пожеланията са лични и от сърце. Иначе тя като повечето хора на нейната възраст си вари билки от какво ли не и ги допълва с хапчета за какво ли не. Само едно не умее тази свекърва – да се оплаква. И все казва, че спре ли да работи, значи е време да си тръгва от този свят. На хора като нея се възхищавам. А мърлячите и мърморковците ме вбесяват.

Лидия

Можете да ни изпратите вашата изповед на info@prekrasna.bg

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*