Home / Рецепти / Как да си приготвим индийски питки с много подправки?

Как да си приготвим индийски питки с много подправки?

За тестото: 

200 мл. вода
сол
брашно, колкото поема

Продукти за плънката:

500 гр. карфиол
1 гл. лук или 1 връзка зелен лук
1 люта чушка
40 гр. пресен джинджифил
по 1 ч.л. куркума, кориандър и кимион
краве масло
сол

Приготвяне: 

С изброените 3 продукта омесете меко тесто. Оформете голяма топка, намажете я с олио и я оставете за 40 мин.

Как да приготвим плънката? 

Почистете и накълцайте на ситно лука, чушката и джинджифила. Запържете ги в малко краве масло. Прибавете всички подправки. Измийте и нарежете на ситно карфиола и го прибавете към другите продукти. Сгответе го около 5-7 минути, а после оставете сместа да се охлади.

Начин на приготвяне на питките:

Разделете тестото на 4 равни части. Всяка част я разточете на кора. По средата на всяка кора, сложете част от плънката. Съберете краищата. Отново разточете, докато се получи плоска питка. Изпечете ги в тиган, като за целта използвайте малко масло.

Тези питки са много апетитни

Тези питки са много апетитни

В това клипче можете да видите и друга рецепта за индийски питки: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*