Home / Любопитно / Как да обзаведем уютно дома си? Вижте тези оригинални идеи!

Как да обзаведем уютно дома си? Вижте тези оригинални идеи!

Липсата на време, което да прекарваме сред природата, кара повече хора да се обърнат към екологичния стил в обзавеждането на дома

Естествените материали и цветове дават усещане за уют, спокойствие и единение с природата, казват дизайнерите. Жилището придобива свежо и светло излъчване, хармонично и здравословно.

Кои са основните елементи на актуалния в момента стил?

На първо място стоят материалите – те са естествени, природни. Става въпрос за глина, камък, дърво, стъкло, както и различните видове тъкани – памук, лен, вълна, пише сп. „Lovestyle“. Можете да ги комбинирате, както намерите за добре, защото си подхождат идеално. Можете да вмъквате стъклото не само в стените, но и в пода, а дървото – не само под формата на мебели, но и като ламперия, пана.

kashtaЩо се отнася до цветовете, те също са натурални – тревистозелено, землистокафяво… Можете да използвате и бежово, черно или бяло, нежни пастелни тонове, бледосиньо. Изключително важно е в жилището да има простор. Колкото по-светло е то, толкова по-приятно ще ви бъде да прекарвате времето си в него. Трябва да има повече въздух. Да може да се диша.

Не забравяйте живите растения – мястото им не е само на прозореца или балкона. Можете да ги използвате за някоя от стените, както и за пано. Миниградините са изключително подходящи, ако имате повече пространство.

Като цяло в екостила почти няма ограничения. Като изключим, разбира се, необходимостта от натуралност на материалите. А това означава, че можете да дадете пълна свобода на фантазията си.

Добре е да направите дома си максимално комфортен – като например да сложите хамак в дневната или „жива“ стена в кабинета. Но не прекалявайте с детайлите, стилът не търпи претрупаност.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*