Home / Споделено / Тя ни излъга, че е бременна

Тя ни излъга, че е бременна

Много ми допадаше Ивето и бях твърдо решена да я направя своя снаха. Не спирах да говоря на големия си син за нея, че е добра и работна. Бях убедена, че наистина е такава и когато дойде в дома ни, ще ме отмени в домакинската работа. Имам още един син и с трима не ми е леко.

След година сватосване Ива и Станимир решиха да се оженят. Бях на седмото небе от радост, но не за дълго. Щом прекрачи прага, Ива на мига се промени, сякаш не беше тя, а друго момиче. Без грим беше доста грозновата, а проклетията й беше голяма. Не спираше да иска от сина ми да й купува дрехи, обувки, козметика, да я води по ресторанти и курорти. А за работата у дома въобще не й пукаше. Не само това, ами си хвърляше мръсното бельо където й падне, без да се съобразява със съпруга ми и другия ми син. Веднъж й вдигнах скандал, защото намерих два чифта прашки в миялната машина. Оправда се, че е объркала с
пералната. Грабнах пантофа си и я фраснах, а тя се престори, че й е прилошало. Била бременна, пък аз съм я lilyanaтормозела. Оплака се на Станимир, а той ми се разсърди. Така го беше омаяла, че той я гледаше в очите.

Всички започнахме да й треперим – нали щеше да става майка. Докато разбрах, че ни е взела за канарчета. Проследих я, беше казала, че отива на лекар, а тя влезе в един бар, видя се с приятелки и с часове пафкаха цигари и пиеха кафета. Измъкнах я от там за косата и я накарах да си признае, че не е бременна – коя бъдеща майка щеше да трови детето си с цигари! И тя сама се издаде, че не чака никакво бебе. Пред Станимир обаче обвини мен, че аз лъжа. Той настоя да я заведем при гинеколог. И така истината най-накрая излезе наяве – снахата ни върти всички на малкия си пръст.

Лиляна

Историята е публикувана във в. „Л. драма“

Уважаеми читатели, разкажете ни своята история на e-mail info@prekrasna.bg

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*