Home / Споделено / До всички наглеци: Сбогом и прав ви път!

До всички наглеци: Сбогом и прав ви път!

Обади ми се Вили – моя колежка от университета. Беше много развълнувана и настоя да се видим. Докато я чаках да дойде на срещата, си дадох сметка, че не се бяхме виждали доста години. Единственото, което знаех за нея, беше, че по незнайно каква причина се раздели с голямата си любов Иван и после се върна в провинцията. Дори не предполагах, че отново е в София. И докато се чудех какво я тревожи, тя се появи. Припомнихме си студентските години, а после Вили ми сподели какво й се е случило, след като изгубихме връзка.

Била много щастлива с Иван и вярвала, че след като завършат университета, ще се оженят, ще имат деца и така – докато смъртта ги раздели. Но вместо да й направи предложение за женитба, един прекрасен ден Иван й обяснил, че те двамата нямат бъдеще. За него Вили не била перспективна, защото е от малко провинциално градче и от съвсем обикновено семейство, което освен със зимнина, нямало с какво друго да помогне на едно младо семейство. На него му била нужна амбициозна жена, от заможна фамилия с връзки, която ще му даде възможност да попадне в отбрани среди и да се развива. Обидена и унизена, Вили му сватбапожелала да е щастлив така, както го разбира, събрала си багажа и се прибрала у дома.

Намерила си работа, а скоро след това се запознала с Кирил. Той нямал висше образование, но това не пречело да е добър, интелигентен и предан на жената, която пленила сърцето му. Двамата с Вили се оженили и веднага след сватбата се отделили от родителите си. Заедно решавали проблемите и вървели напред. Кирил виждал, че в малкото градче нямат перспектива и предложил на Вили да се преместят в София. Продали няколко наследствени имота и купили жилище в столицата. Кирил умеел много неща и бързо си намерил работа в една ремонтна работилница. За Вили също не било проблем да започне като счетоводителка. Скоро обаче се родили двете им деца и парите започнали да недостигат. Тогава Кирил рискувал, отделил се от шефа си и направил свой сервиз. И понеже имал златни ръце, нещата потръгнали и клиентите сами започнали да го търсят. Нито веднъж през годините Вили и Кирил не се скарали и тя благодаряла на Господ, че я отървал от претенциозния Иван и й изпратил толкова свестен мъж. Преди няколко месеца обаче неочаквано на улицата срещнала бившата си любов. Опитала се да го подмине, като се направила, че не го вижда, но Иван я спрял. Дълго се взирал в лицето й и накрая възкликнал: „Боже, колко добре изглеждаш! Знаеш ли, че сега си по-хубава от преди?“ После набързо й споделил, че се оженил за една жена от стар софийски род, която наистина го вкарала в средите, които искал, но после му разказала играта и след развода го оставила без пукната пара. Настоял и Вили да му разкаже за себе си. Като чул, че се е омъжила за най-обикновен монтьор, зяпнал от учудване. Нарекъл я луда и започнал да я убеждава да напусне съпруга си. Уверявал я, че както преди, двамата ще бъдат чудесен тандем и ще покорят света. Вили го слушала и се чудела на наглостта му. Прекъснала излиянията му и за втори път му казала сбогом.

И така, приятели, изоставените от любимите си да знаят, че понякога е по-добре да изгубиш, за да спечелиш след това…

Н. 

Разкажете ни вашата история на e-mail info@prekrasna.bg

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*