Home / Красота / Бразилски орех помага на отслабването

Бразилски орех помага на отслабването

Не пренебрегвайте бразилския орех, но и не прекалявайте с него

Бразилският орех съдържа големи количества селен и това го прави изключително полезен за здравето. Селенът е незаменим антиоксидант, който запазва младостта, противодейства на вредното въздействие на свободните радикали, които са главните виновници за състаряването на кожата.

Бразилският орех съдържа и много протеини и фибри. Те от своя страна помагат за контролирането на чувството на глад и така диетата става по-ефикасна. Контролирането на глада е от съществено значение за свалянето на излишните килограми.

Всички знаем колко са важни омега мастните киселини, а в бразилския орех те са в изобилие. Той съдържа омега-6 мастни киселини, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Освен това, бразилският орех намалява лошия холестерол и така ви предпазва от инфаркт и инсулт.

Естествено, не трябва да се прекалява с бразилския орех, тъй като консумацията на големи количества селен и натрупването им в организма може да бъде опасно. Селенът, когато е в големи дози, може да предизвика умора, главоболие, нередовен стомах и раздразнителност. А дори може да не разберете на какво се дължат неприятните симптоми, ако не познавате въздействието на селена върху организма. За дамите се препоръчва приемането на 55 микрограма дневно, което може да си набавите от шепа бразилски орехи.
share button

loading...

4 коментара

  1. Къде в БГ има такива орехи?

  2. В Бълария намират ли се и къде?

  3. Предлага се във всеки по-голям супермаркет – Била, Пикадили, Метро… 🙂

  4. Бразилските орехи наистина са страхотни, всички тези неща ги има в тях. Наистина действат по този начин и са отличен източник за селен, НО има едно голямо НО – При транспорта си до БГ (растоянието е доста голямо) много често от влагата в тях се образуват плесени, които влиаят изключително зле на хората – повдига ти се, заболява те главата, не се чувстваш добре … тези признаци се преписват на предозирането с бразлиски орех, но истината е, че може да ги получите и дори само от един, по който има развити от тези миатютни и незабележими плесени.

    СЕЛЕНА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН за щитовидната жлеза, за баланса на хормоните, за борбата с преждевременното състаряване и свободните радикали, за имунната сиситема, но аз си реших ,че ще го приемам като хелатиран минерал, зашото така е по-безопасно, пък и усвояването е доста добро. Избрал съм си този продукт – http://goo.gl/UL9Sla , цената е повече от добра и в същото време елиминирам рисковете от вредните ефекти на плесените от бразилските орехи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.